HomeLatest ThreadsGreatest ThreadsForums & GroupsMy SubscriptionsMy Posts
DU Home » Latest Threads » Forums & Groups » Topics » Computers & Internet » Computer Help and Support (Group) » Videos not playing

Thu Jan 24, 2013, 03:59 PM

Videos not playing

I had a hard drive crash last month, and after all the repairs were done and all the software and backups reinstalled, almost everything is as it should be. Almost.

I am unable to view videos on DU and very few other sites using the current version of Chrome - Version 24.0.1312.52 m. I enabled all the usual video players - shockwave, flash, etc. Cookies are set as they should be. But videos on DU and a few other sites just show up as black boxes. No video, no links, no nothing. Everything is fine, as far as I can tell, in Firefox, but I have same problem with IE 9.

I can't seem to find any solutions via Google searches, other than enabling all the usual suspects.

Any ideas?

4 replies, 645 views

Reply to this thread

Back to top Alert abuse

Always highlight: 10 newest replies | Replies posted after I mark a forum
Replies to this discussion thread
Arrow 4 replies Author Time Post
Reply Videos not playing (Original post)
matt819 Jan 2013 OP
BlueJazz Jan 2013 #1
matt819 Jan 2013 #2
A Little Weird Jan 2013 #3
teach1st Jan 2013 #4

Response to matt819 (Original post)

Thu Jan 24, 2013, 05:35 PM

1. Go to this site and download VLC (Media Player) should work ?

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to BlueJazz (Reply #1)

Thu Jan 24, 2013, 10:20 PM

2. I did that. Still no go.

I know it's not a big deal to use another browser. I just like Chrome, and it drives me nuts that I can't sort this out. I Googled some other options, but I've done everything suggested, and still no go.

Disabled ad blocking. Made sure plug-ins are enabled. I don't think there are any conflicting extensions. Shockwave and flash up to date.

The quest continues.

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to matt819 (Original post)

Thu Jan 24, 2013, 11:03 PM

3. Have you tried uninstalling/reinstalling?

Maybe try an uninstaller program like Revo or GeekUninstaller (http://www.geekuninstaller.com/) to help get rid of all traces of Chrome. Then try re-installing Chrome and see if that helps.

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to matt819 (Original post)

Fri Jan 25, 2013, 07:25 AM

4. Seems to be a relatively common problem in Chrome

http://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/5UjGkrHmwgM


Some fixes listed include:

Go to Chrome's detailed Settings page/Plug-ins URL: chrome://plugins/

There are 2 Flash files listed in Plugins but Chrome disables one of them every time you close it. ENABLE both of them. It seems to be the Peppercorn Flash, located in another directory, that gets called by CNN but YouTube, etc. goes for the other one.



I was fortunate to have two identical laptops, one worked and one didn't. The one that did not play CNN videos had RealNetworks Chrome Background Extension Plug-In (32 bit) - Version 15.0.6.14 installed and enabled. I disabled this, restarted Chrome, and CNN videos are now playing.

For those who don't know, to see the chrome plugins, type about:plugins in the chrome address box.

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink

Reply to this thread